Nu verkrijgbaar: Raspberry Pi 4 4 GB Starter Kit!

Nu verkrijgbaar: Raspberry Pi 4 4 GB Starter Kit! post thumbnail
0 Comments

Een Raspberry Pi is een mini-computer, waarin alles zit wat ook in een gewone computer zit, maar dan op het formaat van een visitekaartje! Maak je geen zorgen als je nog nooit van dit apparaat hebt gehoord.

Belangrijk om te weten

  1. • Een Raspberry Pi is een mini-computer. Het formaat is net zo klein als een creditcard en past in de palm van één hand. Toch heeft het alle aansluitmogelijkheden om het apparaat te verbinden met een tv, toetsenbord en andere apparaten. Je kunt het apparaat dus bijna gebruiken alsof het een ‘gewone’ computer is.
  2. • Een Raspberry Pi bestaat uit slechts één onderdeel: het moederbord. Er is geen geïntegreerde randapparatuur. De Raspberry Pi werd voor het eerst ontworpen in het Verenigd Koninkrijk voor educatieve doeleinden. Het apparaatje werd populairder dan verwacht en is tegenwoordig een veelzijdige machine die de deuren opent voor het leren en experimenteren in de wereld van de informatica.
  3. • De meeste fabrikanten verkopen Raspberry Pi in pakketten met andere componenten of randapparatuur om de weg vrij te maken voor mensen die willen beginnen met experimenteren. Als je een Raspberry Pi gaat kopen, is het noodzakelijk om van tevoren de snelheid, het RAM-geheugen, de verbindingspoorten en de netwerkmogelijkheden van het apparaat te beoordelen.

Waar het oorspronkelijk begon als tool om kinderen op eenvoudige wijze kennis te laten maken met programmeren, zijn er tegenwoordig veel verschillende versies voor andere gebruiken. Het moederbord van de Raspberry Pi kan redelijkerwijs voor van alles worden gebruikt. Grappig genoeg was dit uiteindelijk ook precies het idee van de Pi Foundation: ruimte creëren voor experimenten. Je kunt de Raspberry Pi op de volgende manier gebruiken:

  • Als mediacenter, dat wil zeggen, je kunt er een televisie mee omzetten in een smart-tv, met de LIBRELEC of OSMC-software.
  • Een retro-gameconsole opnieuw bruikbaar maken, zodat je geweldige klassiekers die niet langer beschikbaar zijn in de nieuwe formaten opnieuw kunt spelen.
  • Als computer met Linux-besturingssysteem, via distributies zoals Ubuntu, Raspbian of Pidora.
  • Om je huis slimmer te maken, bijvoorbeeld via Windows 10 IOT Core. Het is bijvoorbeeld mogelijk om apparaten zoals weerstations te bouwen.
  • • Voor robotica-projecten, met bijvoorbeeld drones, draadloze converters, 3D-printers en zelfs een zelfgemaakte robotstofzuiger. Raspberry Pi-borden, geprogrammeerd met software zoals Arduino, kunnen verrassende resultaten opleveren.

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende versies. De modellen groeien in populariteit en worden tegenwoordig onder andere gebruikt voor het spelen van games en het bouwen van robots of weerstations. Je kunt natuurlijk alleen een Raspberry Pi kopen, maar er ook voor kiezen om direct een complete set te kopen, met de nodige randapparatuur. Het bord heeft geen aan/uit-schakelaar, maar is in plaats daarvan middels elektrische stroom op te starten.

Sinds de lancering van de eerste versie, zijn de kracht van de processor en verbindingspoorten alleen maar verbeterd. MijnPCoplossing.nl verkoopt het nieuwste model! En wel als starterkit zodat je gelijk aan de slag kunt voor je eigen project te bouwen! Kijk in onze webshop!

Categories:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *